Дослідження рівня загальної фізичної підготовленості курсантів військового коледжу сержантського складу - Федак, Сергій; Небожук, Олег; Маланчук, Галина; Fedak, Serhiy; Nebozhuk, Oleh; Malanchuk, Halyna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Актуальність. Особливості сучасної бойової діяльності Збройних сил України вимагають від військово- службовців високого рівня фізичної підготовленості та військово-прикладних навичок. Тому постає необхідність більш якісної підготовки курсантів, майбутніх командирів різної ланки, до подальшої професійної діяльності. Мета дослідження – проаналізувати рівень загальної фізичної підготовленості курсантів військового Коледжу сержантського складу. Результати. Аналіз динаміки рівня загальної фізичної підготовленості курсантів показав, що на початку експерименту результати виконання вправ у першій контрольній групі достовірно кращі, порівняно з другою. Крім того, визначено, що в кінці експерименту результати виконання вправ у другій контрольній групі достовірно гірші від КГ1. Висновки. Проведені дослідження засвідчили, що, на всіх етапах експерименту рівень загальної фізичної підготовленості курсантів – військовослужбовців служби за контрактом – гірший від курсантів із числа цивільної молоді. Крім того, з’ясовано, що в обох групах динаміка показників із вправ загальної фізичної підготовленості має позитивний характер, але достовірна різниця відсутня, що вказує на недостатню ефективність чинної програми з фізичної підготовки, незалежно від категорії курсантів.Topicality. Peculiarities of the modern combat training of the Armed Forces of Ukraine require high-level military personnel and applied military skills from the military, so there is a need for better training of cadets for further professional activity. Objective of the Study: to analyze the level of general physical fitness of cadets of the military college for non-commissioned officers. Results of the Research. The analysis of the dynamics of the level of overall physical fitness of cadets showed that the results of the exercises in the first control group are significantly better than in the second group at the beginning of the experiment. In addition, the results of the exercise in the second control group were significantly worse than in the first control group at the end of the experiment. Conclusions. Studies have shown that at all stages of our experiment, the level of general physical fitness of cadetsservicemen is worse than that of cadets from civilian youth. It was also found out that in both groups the dynamics of indicators of general physical fitness exercises is positive, but there is no significant difference, which testifies to the lack of effectiveness of the existing physical training program, regardless of the category of cadets.
Research of the Level of General Physical Fitness of Cadets of the Military College for Non-Commissioned Officers
Keywords: фізична підготовка; військовий коледж; курсант; військовослужбовець; physical training; non-commissioned officer college; cadet; serviceman