Етнос і політика - Ємельянова, Юлія Павлівна; Yemelianova, Yuliia P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Полікультурність як поліетнічність є безперечною ознакою високої якості соціальної матерії та перспективою існування людства. Разом з тим, поліетнічність є одним із факторів стрімких змін сучасного соціального буття. Поліетнічність України, у свою чергу, стає фрагментом теоретичної інтерпретації етнічної проблематики у цілому.
Keywords: етнос; поліетнічність; трансформація соціально-політична