Видавнича справа політичних партій та громадських організацій міжвоєнної Волині. - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна; Ponedel'nyk, L. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено роль громадських діячів та товариств у видавничій справі на теренах Волинського воєводства у 20–30-х рр. ХХ ст. Саме через пресу, інші друковані видання, у відповідній формальній і змістовій тональності популяризувалися суспільно-політичні погляди. Суттєвими були, звичайно, напрями видань, місце й джерела фінансування. Саме від них залежали тираж, формат, ціни та періодичність. The paper highlights the role of public figures and companies in the publishing industry in Volyn Province in 20–30s of the twentieth century. It is through the media, other print publications, and the content of the corresponding formal tone popularized political views. Significant were, of course, the direction of media, location and funding. From them dependent circulation, format, price and timing.
Public Figures and Society Volynia and Their Role in Publishing Volyn Province in the 20's and 30's the Twentieth Century
Keywords: часопис; преса; видання; видавництво; тижневик; книга; альманах; magazine; press; publication; publishing house; a weekly book almanac