Розробка інтерактивного вебсайту для прогнозування погоди на основі метеоданих - Міндер, Ігор Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота представляє розробку вебсайту для прогнозування погоди, який надаватиме користувачам точні та актуальні метеорологічні дані. При розробці використано передові технологій та принципів дизайну, орієнтовані на користувача, для поширення та споживання інформації про погоду. Для реалізації цього проекту було використано мову програмування Python, а також низку спеціалізованих бібліотек, таких як Streamlit для створення вебінтерфейсу, PyOWM для доступу до даних про погоду з OpenWeatherMap API, і Matplotlib для візуалізації даних про температуру та вологість. Вебсайт буде використовувати сучасні технології збору, обробки та візуалізації даних для забезпечення зручного та інтуїтивного інтерфейсу. Основні функціональні можливості включатимуть відображення поточних погодних умов, прогнозів на найближчі дні, інтерактивні карти з погодними явищами та попередження про екстремальні погодні умови. Проєкт передбачає інтеграцію з надійними метеорологічними API для отримання даних, а також використання алгоритмів машинного навчання для покращення точності прогнозів. Розроблений вебсайт сприятиме підвищенню обізнаності користувачів про погодні умови, що допоможе їм планувати свої щоденні активності та уникати небезпек, пов'язаних з екстремальною погодою.
Keywords: прогнозування погоди; аналіз даних; машинне навчання; веброзробка; користувацький інтерфейс; візуалізація даних; метеорологічні дані; моделі прогнозування