Особливості життєвого та професійного прогнозування особистості - Шкарлатюк, К. І.; Shkarlatiuk, K .I. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
В статті розглядаються особливості життєвого та професійного прогнозування особистості. Теоретичний аналіз проблеми дає змогу конкретизувати контекст науково-психологічної рецепції професійного прогнозу, який інтегрує зміст діяльності людини і визначає її професійну активність. The article is centered around the issue of vital and professional prognostication. Theoretical analysis of the problem contributes to concretizing professional prognosis context reception within scientific positions of life and personality prognostication study, which integrates the content of functioning and determines professional activity of a person.
Keywords: прогноз; життєве прогнозування; професійне прогнозування; антиципація; професійна самореалізація; prognosis; vital prognostication; professional prognostication; anticipation; professional self-realization