Протиріччя й проблеми традиційної системи фізичного виховання студентської молоді у вищих навчальних закладах України - Войнаровський, Анатолій; Voinarovskiy, Anatoliy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті показано, що сучасні стандарти вищої освіти в Україні лише частково допомагають організовувати заняття студентів із фізичної культури та спорту. Зазначено, які зміни відбуваються у фізичному та духовному розвитку студентської молоді в дусі відповідального ставлення до ведення здорового способу життя. У статті вказано мету роботи – визначення ролі фізичної освіти в навчальній діяльності ВНЗ. Також показано мотиви і їх бачення самого ставлення до протиріч, які виникли під час процесу фізичного виховання. Показано результати ставлення студентів чотирьох провідних ВНЗ Волинської обл., зроблено графічний аналіз показу результатів досліджень. In the article it is shown that standards of higher education in Ukraine partially help in organazing physical culture and sports classes for students. It is shown what changes happen in physical ans spiritual development of student youth in the spirit of responsible attitude to conducting of healthy lifestyle. In the article it was noted the aim of the work – defining of role of physical education in educational activity of university. In the article it was also shown the motives and vision of attitude to contradictions that accured in the process of physical education. It was also shown the results of attitude of students of four main universities of Volyn region. It was made a graphic analysis of research results.
Contradictions and Problems of Traditional System of Physical Education of Students Youth in Higher Educational Establishments of Ukraine
Keywords: фізична культура; студенти; протиріччя; здоров’я; physical culture; students; contradictions; health