Містика і реальність: сутність комуністичної епохи крізь призму творчості Івана Багряного - Головій, Оксана Миколаївна; Holovii, Oksana M. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2006)
There are two directions of investigation in this article: 1) to determine special features of style in the I. Bagr anuj’s writings; 2) у to elucidate substance and content of the era of communism.
Keywords: неореалізм; неоромантизм; соціалістичний реалізм; модернізм; авторський ідеостиль; "тюремна проза"; тоталітаризм; комуністична ідеологія