Нерухомі пам’ятки єврейської культурної спадщини міста Кременця - Яцечко-Блаженко, Тетяна Володимирівна; Yatsechko (Blazhenko), Tetiana V.; Яцечко-Блаженко, Татьяна Владимировна (Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Українська Академія Наук, 2014)
Досліджено історію та культурну спадщина євреїв на території міста Кременця Тернопільської області. За допомогою ретроспективного методу розглянуто етапи заселення території міста евреями, вплив їх релігійної, економічної та культурної діяльності на формування і розвиток Кременця, його сучасний культурний та архітектурний вигляд. Вивчення історії та пам’яток національних меншин міста Кременця буде сприяти, на думку автора,збереженню культурного надбання українського народу.

The question of history and cultural heritage of Jews in the city Kremenets Ternopil region was examined. With the retrospective method steps discussed settlement of Jews, the impact of their religious, economic and cultural activities in the formation and development of Kremenets its modern cultural and architectural look. Studying the history and monuments of national minorities Kremenets city will promote the author's opinion, the preservation of cultural heritage of the Ukrainian people.
Immovable monuments of Jewish cultural heritage of Kremenets
Недвижимые памятники еврейского культурного наследия города Кременца
Keywords: cultural heritage; synagogue; Jews; immovable monuments; культурна спадщина; євреї; синагога; нерухомі пам’ятки