Пошуки пізньосередньовічного монастиря у с.Яревище на Волині - Златогорський, Олексій Євгенович; Панишко, Сергій Дмитрович; Вашета, Михайло Петрович; Верба, Тарас Володимирович; Дем'янчук, Дмитро Григорович; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Panyshko, Serhii D.; Vasheta, Mykhailo P.; Verba, Taras V.; Demianchuk, Dmytro H. (Волинська Єпархія, 2015)
З писемних джерел відомо, що у XV ст. в с.Яревище існував монастир, заснований князями Сангушками. За народними переказами він розміщувався в урочищі "Монастирище". Восени 2015 р. працівниками ДП "Волинські старожитності" проведено роботи по локалізації цієї пам'ятки.
Keywords: Яревище; монастир; Сангушко; ДП "Волинські старожитності"