Волинське Полісся: межиріччя Західного Бугу та Случі – природні ресурси та їхнє використання - Нетробчук, Ірина Марківна; Забокрицька, Мирослава Романівна; Хільчевський, Валентин Кирилович (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2021)
Волинське Полісся – фізико-географічна область Українського Полісся, що знаходиться між річками Західний Буг та Случ і займає більшу частину Волинської та північно-західну частину Рівненської областей. Більша частина Волинської області знаходиться в межах Волинського Полісся. Найважливішими природними ресурсами Волинського Полісся є: мінеральні, водні, земельні, лісові та мисливсько-рибальські ресурси. Вони формують переважно сільськогосподарський напрям економіки Волинського Полісся.
Keywords: мінеральні ресурси; Полісся; межиріччя; водні ресурси; земельні ресурси; лісові ресурси; мисливсько-рибальські ресурси