Західнополіські прислівники зі значенням ‘навпочіпки’ (із коренями -кърк-, -кърт-, -кърп-) - Громик, Юрій Васильович (Університет Марії Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща), 2001)
Проаналізовано прислівники зі значенням ‘навпочіпки’(із коренями -кърк-, -кърт-, -кърп-), які виявлено в говірках північної діалектної зони західнополіського говору і кваліфіковано як слов’янські архаїзми. Наявність великої кількості таких лексем – вагомий аргумент на користь гіпотези про Західне Полісся як зону старожитнього слов’янського заселення.
Keywords: західнополіський говір; ареал; прислівник; дериват; адвербіалізація; демінутив