Кліматичні фінанси - Карлін, Микола Іванович; Проць, Наталія Василівна; Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Борисюк, Олена Володимирівна; Karlin, Mykola I.; Prots, Nataliia V.; Tsymbaliuk, Iryna O.; Borysiuk, Olena V.; Стрішенець, Олена Миколаївна; Strishenets, Olena M.; Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostyantyn V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У монографії визначено зміст, структуру та функції кліматичних фінансів. Вони включають економічні інструменти, важелі й нормативи, які використовуються як на глобальному рівні, так і на рівні окремих держав, регіонів певних країн, територіальних громад, домогосподарств для боротьби з потеплінням. Важливим елементом кліматичних фінансів виступають не лише штрафні санкції щодо тих, хто емітує викиди парникових газів, а й стимули для тих, хто максимально використовує відновні джерела енергії. Видання рекомендоване студентам-економістам, аспірантам, екологам, працівникам природоохоронних органів та громадських екологічних структур, усім бажаючим зрозуміти способи подолання потепління клімату на планеті й в Україні за допомогою використання кліматичних фінансів. The monograph defines the content, structure and functions of climate finance. They include economic instruments, levers and norms that are used both at the global level and at the level of individual states, regions of certain countries, territorial communities, households to combat warming. An important element of climate finance is not only penal sanctions those who emit greenhouse gas emissions, but also incentives for those who maximize uses little renewable energy sources. The publication is recommended for students-economists, graduate students, environmentalists, environmentalists and public environmental organizations, all Those who want to understand ways to overcome the warming of the climate on the planet and in Ukraine through the use of climate finance.
Climate finance
Keywords: кліматичні фінанси; міжнародні фінанси; кліматична політика держави; регіональні фінанси; екологічні податки; екологічні штрафи; екологічні стимули; енергозбереження; Climatic finance; international finance; climate policy of the state; regional finance; environmental taxes; environmental fines; environmental incentives; energy saving