До джерел словесних скарбів : навчальний посібник - Павленко, Лариса Петрівна; Pavlenko, Larysa P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки., 2011)
Посібник присвячений одній із важливих проблем сьогодення – становленню, історії та розвитку української мови. У ньому розглядаються питання, пов’язані з родоводом рідної мови, її коренями, розповідається про її близьких і далеких родичів, книгописання, специфіку літературної мови в різні часи. Для студентів вчителів-словесників, студентів-філологів, учнів загальноосвітніх шкіл, усіх шанувальників рідного слова.
Keywords: історія української мови; книгописання; історична фонетика; історична граматика; історична лексикологія; історія української літературної мови