Структура міжрівневих категорій відмінка та валентності - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2011)
У статті комплексно досліджено категорії відмінка та валентності, розглянуто їх на тлі семантичного, синтаксичного та морфологічного рівнів мови; проаналізовано стан вивчення та основні напрями дослідження порушеної проблеми на сучасному етапі. The article presents complex study of the case and valency categories. In the article the case and valency on the base of the significant, syntactical and morphological language level is analyzed; the condition of the study and the basic trends of the investigation of this problem on the modern stage is analyzed.
Structure of interlevel categories of the case and valence
Keywords: відмінок; валентність; суб’єкт; об’єкт; адресат; інструменталь; локатив; a case; a valency; a subject; an object; an addressee; an instrumental; a locative; 81′367.625+811.161