Педагогічні основи професійно-комунікативної компетентності - Пріма, Раїса Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Силабус освітнього компоненту «Педагогічні основи професійно-комунікативної компетентності» складено відповідно до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії з психології. Вивчення курсу забезпечує оволодіння основними поняттями і категоріями, ознайомлення з сутністю професійно-комунікативної компетентності педагога, визначення шляхів її формування і розвитку; вироблення вміння у майбутніх педагогів оцінювати та здійснювати самооцінку рівня сформованості професійно-комунікативної компетентності; вміння визначати й аналізувати типові помилки педагогічного такту; розкриття сутності та шляхів формування професійно-комунікативної компетентності майбутнього фахівця.