Українська мова (за професійним спрямуванням) - Деркач, Лариса Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Метою посібника є підвищення рівня загальної мовної підготовки, мовної грамотності, комунікативної компетентності здобувачів освіти спеціальності 014 Середня освіта (Географія), практичне оволодіння основами різних функціональних стилів української мови. Видання містить основні теоретичні положення курсу, плани та завдання практичних занять, матеріали для організації самостійної позаавдиторної роботи, зорієнтовані на формування належного рівня усного та писемного професійного мовлення майбутніх фахівців з урахуванням зазначеної в освітньо-професійній програмі кваліфікації. Зміст посібника має на меті виховання усвідомлення ролі державної мови в професійній діяльності; формування навичок самоконтролю за дотриманням мовних норм у спілкуванні та писемному мовленні, навичок оперування фаховою термінологією, умінь редагувати, перекладати наукові тексти.
Keywords: українська мова; державна мова; 811.161.2(07)