Технології тьюторського супроводу дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивній освіті - Іванашко, Оксана Євгенівна (My University, 2024)
Діяльність асистента вчителя (тьюторство, як нова в освітній системі діяльність) в системі інклюзивної освіти є надважливим ресурсом для кожної дитини з особливими освітніми потребами, створює ефективну, гнучку, орієнтовану на дитину з ООП систему супроводу та освіти загалом. Базова цінність, яку поділяє асистент педагога – тьютор, це цінність людської індивідуальності, унікальності, неповторності, зокрема цінність особливого, індивідуального освітнього шляху кожної дитини в умовах інклюзивної освіти.
Keywords: тьюторський супровід; інклюзія