Практикум перекладу - Жулінська, Майя Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Основна мета навчально-методичного видання – формування і практичне застосування компетенцій в галузі перекладу, підготовка перекладача високої кваліфікації, здатного виконувати усі головні види перекладацької діяльності з текстами різної спрямованості. Навчально-методичне видання містить тексти різної тематики: економічні, громадсько-політичні, науково-технічні, а також ділові папери і юридичні документи. Навчально-методичне видання складається з 4 частин: Texts in English for translation, Texts in Ukrainian for translation, Speeches and Documents. Перша частина, яка містить англійські тексти, розділена на 4 розділи за різною тематикою: Human Rights, Ecology, Economy, Politics. Друга частина складається з невеликих за об’ємом текстів українською мовою. Третя частина містить промови відомих політичних діячів. У четвертій частині запропоновано юридичні документи та ділові папери англійською та українською мовами. Всі тексти у навчально-методичному виданні є автентичними і вибрані з оригінальних провідних англомовних та україномовних джерел. Навчально-методичне видання призначене для самостійної і індивідуальної роботи студентів V курсу факультету міжнародних відносин при вивченні дисципліни “Практикум перекладу”, програмою якої передбачена робота над розвитком і вдосконаленням у студентів мовної і перекладацької компетенції відповідно до їхньої спеціальності.
Keywords: 81’25(076)