Сучасна демографічна ситуація в Польщі - Лажнік, Володимир; Lazhnik, Volodymyr (My University, 2018)
Розглянуто особливості сучасної демографічної ситуації в Польщі. Проаналізовано динаміку чисельності населення, показники народжуваності, смертності та природного приросту населення за останні десятиріччя, розглянуто особливості природного й механічного руху населення та його статево-вікової структури на початку ХХІ ст. Виявлено просторові відмінності й диспропорції в процесах природного відтворення населення регіонів Польщі та основні проблеми сучасного демографічного розвитку країни. Peculiarities of the current demographic situation in Poland are considered. The dynamics of population size, fertility rates, mortality and natural population growth for the last decades have been analyzed, features of the natural and mechanical movement of the population and its genital-age structure in the beginning of the XXI century are considered. The spatial differences and imbalances in natural reproduction processes of the population of the regions of Poland and the main problems of the current demographic development of the country are revealed.
The Current Demographic Situation in Poland
Keywords: Польща; відтворення населення; народжуваність населення; смертність населення; природний приріст; зовнішні міграції; міграційний рух населення; Poland; population reproduction; population birth rate; population mortality; natural growth; external migration; migration movement of the population