Особливості динаміки та сучасні тенденції процесу народжуваності населення Північно-Західного економічного району - Поручинський, Володимир; Поручинська, Ірина; Poruchynsky, Volodymyr; Poruchynska, Iryna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано особливості динаміки народжуваності населення Північно-Західного економіч- ного району України за 1991–2012 рр. Розглянуто тенденції процесу народжуваності населення на сучасному етапі. Визначено особливості народжуваності населення за віковими групами матерів та типом поселень. Розраховано загальний, спеціальний та частковий коефіцієнти народжуваності, а також нетто-коефіцієнт відтворення населення. Здійснено оцінку рівня народжуваності населення в районі. Проведено зіставлення з аналогічними середньоукраїнськими показниками. Виявлено регіональні особливості процесу народжуваності населення. Здійснено групування міст і адміністративних районів Північно-Західного економічного району за значенням загального коефіцієнта народжуваності населення. The features of dynamics of birth-rate of population of the North-western economic district for 1991–2012 are analyzed in the article. Considered the tendencies of process of birth-rate of population are on the modern stage. The features of birth-rate of population are certain after the age-dependent groups of mothers and type of settlements. Expected the general, special and partial coefficients of birth-rate, and also net-coefficient of recreation of population. The estimation of level of birth-rate is carried out in a district. Comparison is conducted with the analogical middling Ukrainian indexes. Found out the regional features of process of birth-rate of region. Carried grouping of citіes and administrative districts of the North-western economic district is out by value general coefficient of birth-rate.
Features Loud Speakers and Modern Tendencies of Process of Birth-rate of Population of the North-Western Economic District
Keywords: народжуваність населення; загальний коефіцієнт народжуваності; спеціальний коефіцієнт народжуваності; нетто-коефіцієнт відворення населення.; birth-rate of population; general coefficient of birth-rate; special coefficient of birth-rate; netcoefficient of recreation of population