Психологія сім’ї - Грицюк, Ірина Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Психологія сім’ї», як необхідна складова спеціальної професійної підготовки майбутніх практичних психологів, є однією з форм практичного застосовування професійних можливостей психолога шляхом ознайомлення студентів з різноманітними концепціями сімейної психології; розширення знань із специфіки роботи сімейного психолога при наданні допомоги сім’ям у кризових ситуаціях, побудові батьківсько-дитячих взаємин, вмінні самостійного застосування психодіагностичних методик та психотерапевтичних практик при вирішенні прикладних задач. Метою навчальної дисципліни є: дати розуміння особливостей роботи практичного психолога з формування готовності молоді до подружнього життя та специфіки діяльності психолога з сім’ями, що потребують допомоги.
Keywords: психологія сім’ї; психологічне консультування; психотерапія; сімейний психолог