Давальний та місцевий відмінки однини іменників чоловічого роду в західнополіських і суміжних говірках - Зінчук, Руслана Степанівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
На матеріалі західнополіських і суміжних говірок проаналізовано флексійну систему давального та місце¬вого відмінків однини іменників чоловічого роду. Зауважено високий ступінь варіантності відмінкових фор¬мантів як наслідок перегрупування давніх іменникових *-ǒ-, *-jǒ- та *-ǔ-основ, а також дії граматичної аналогії і типових для досліджуваного ареалу фонетичних закономірностей.
Дательный и местный падежи единственного числа существительных мужского рода в западнополесском и смежных говорах
The Dative and Locative Cases Singular of the Nouns in Western Polissian and Their Contiguous Dialects
Keywords: говірка; іменник; словозміна; відмінок; варіантність; флексія