Ефективність застосування кросфіту у фізичній підготовці курсантів під час первинного навчання у ВВНЗ - Пилипчак, Іван Васильович; Pylypchak, Ivan (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Фізичний стан військовослужбовців може бути критерієм готовності до навантажень різного характеру, а загалом може бути критерієм ефективності процесу фізичного виховання у ВВНЗ. Мета статті – порівняти показники фізичного стану курсантів, котрі займаються за стандартними програмами з фізичної підготовки, із тими, які займаються кросфітом. Установлено, що за більшістю досліджуваних показників курсанти, котрі займаються кросфітом, мають певну перевагу над тими які займалися за відомою системою фізичної підготовки у ВВНЗ. Заняття кросфітом ефективніші щодо покращення показників фізичного розвитку, функціонального стану й фізичної підготовленості курсантів і можуть бути рекомендовані до використання в процесі фізичної підготовки ВВНЗ на етапі первинної підготовки The physical condition of servicemen can be a criterion of readiness for loads of various characters, and in general can be a criterion of the effectiveness of the process of physical education in ahigher educationalinstitute. The objective of the study is to compare indicators of a physical condition of cadets who are engaged according to standard programs for physical training with those that are engaged in cross fit.In most of the studied indicators has shown that cadets who are engaged in cross fit have a certain advantage over cadets who were engaged in the existing system of physical training in a higher educationalinstitute. Cross fit classes are more effective in improving the physical development, functional state and physical fitness of cadets, and can be recommended for the use in the process of physical training in ahigher educationalinstitute at the initial training stage.
Effectiveness of Cross fit Application in Physical Preparation of Cadets During the Initial Training in a Higher Military Educational Establishment
Keywords: кросфіт; курсант; фізичний розвиток; функціональний стан; фізична підготовленість; cross fit; cadet; physical development; functional state; physical fitness