Вступ до мовознавства : програма нормативної навчальної дисципліни - Малімон, Леся Костянтинівна; Malimon, Lesia K. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс «Вступ до мовознавства» є фундаментальним навчальним предметом в системі професійної підготовки перекладачів-філологів. Курс навчання здійснюється з урахуванням принципу послідовності. При цьому повторення і систематизація матеріалу відбувається з урахуванням отриманих знань з нових тем. Дисципліна є складовою частиною циклу навчальних курсів із загальної теорії мови, тісно взаємодіє з філософією, історією, логікою, соціологією, соціолінгвістикою, етнолінгвістикою, літературознавством, психологією.
Програма навчальної дисципліни «Вступ до мовознавства» призначена для підготовки студентів І курсу галузі знань 01 Освіта/03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія/014 Середня освіта, за освітньої програмою Мова і література (англійська/німецька/французька). Переклад / Англійська/німецька/французька мова.
Keywords: сучасні напрями розвитку лінгвістики; мовні рівні та їх одиниці; мовні явища; закони розвитку мови; структурні рівні та одиниці мови