Зарубіжний досвід соціальної звітності та перспективи його застосування в Україні - Колосок, Андрій Мирославович (Волинський інститут економіки та менеджменту, 2014)
У статі здійснено аналіз зарубіжного досвіду укладання соціальної звітності на підприємствах в умовах ринкової економіки. Досліджено особливості її формування та становлення в країнах Європейського Союзу та Співдружності Незалежних Держав. Зокрема, проаналізовано соціальну звітність Німеччини, Франції, Великобританії, Росії, Сполучених штатів Америки. Визначено особливості формування соціальних звітів на українських підприємствах та на основі аналізу прогресивного досвіду, запропоновано заходи щодо вдосконалення взаємодії фінансових та соціальних звітів, підвищення їх об’єктивності та достовірності. Ключові слова: соціальна відповідальність бізнесу, соціальна звітність, нефінансова звітність.
Keywords: соціальна звітність; соціальна відповідальність бізнесу; нефінансова звітність; 005.35:658.871