Легка атлетика з методикою навчання - Захожа, Наталія Яківна; Захожий, Володимир Васильович; Черкашин, Роман Євгенович; Савчук, Світлана Іванівна; Валькевич, Олександр Васильович; Козіброцький, Сергій Петрович; Касарда, Ольга Зіновіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Навчально-методичний посібник розроблено з метою забезпечення дисципліни «Легка атлетика з методикою навчання». Викладено коротку історію зазначених видів, класифікацію та характеристику відповідних вправ. Розкрито побудову й зміст тренувальних занять, засоби та методи навчання, техніку виконання вправ, навантаження й контроль у процесі занять. Видання дасть можливість студентам здійснювати поглиблену підготовку за спортивною спеціалізацією, а саме: виконувати впровадження спортивних спеціалізацій у межах базової спеціальності з метою формування основних компетентностей здобувача відповідно до Стандарту вищої освіти в Україні. Рекомендовано викладачам, студентам і всім, хто цікавиться питаннями фізичної культури.
Передмова 6
Розділ 1. Техніка та методика навчання видів легкої атлетики (С. І. Савчук, С. П. Козіброцький) 8
1.1. Спортивна ходьба 8
1.1.1. Історія розвитку спортивної ходьби 8
Keywords: легка атлетика; спортивна ходьба; спринтерський біг; короткі дистанції; спринтерські дистанції; середні дистанції; довгі дистанції; стрибки у довжину; стрибки у висоту; скандинавська ходьба; рухливі ігри; 796.42:378(07)