Портфоліо як засіб моніторингу дослідницьких компетентностей аспірантів - Томашевська, Ірина; Tomashevs’ka, I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Сучасні проблеми підготовки і атестації кадрів вищої кваліфікації в аспірантурі передбачають пошук шляхів контролю за якістю та рівнем підготовки аспіранта, за формуванням його дослідницьких компетентностей. Ефективним механізмом діагностики та оцінки підготовки аспірантів є портфоліо, одночасно виступаючи складовим елементом самооцінки – рефлексії пошукувача з приводу процесу та результатів дослідження. Current problems connected with doctoral training and PhD candidates’ certification within the new doctorate necessitate searching for the new ways of quality assurance and monitoring their research competencies evolution. There many ways to carry out high quality monitoring and evaluation with innovative tools and instruments, among which the portfolio is considered as highly effective one simultaneously being a part of a candidate’s self-esteem and promoting his or her reflection of the research process and its results.
Portfolioas a Tool of Monitoring Research Competences of PhDCandidates
Keywords: підготовка кадрів вищої кваліфікації; PhD candidates training; портфоліо; компетенції; компетентність; дослідницькі компетентності; особистісно орієнтований підхід; portfolio; competencies; competence; research competences; person centered approach