Типи вождів у проекції на функціональні моделі масової комунікації - Косюк, Оксана Михайлівна; Kosiuk, Oksana M. (Центр наукових публікацій, 2017)
У статті за працями фундаторів масовокомунікаційних теорій Г. Ле Бона, З. Фройда, М. Макіавеллі, К. Баллестрема, М. Руккета та ін. здійснено аналіз типів вождівства та спроектовано їх на універсальні моделі масової комунікації: експресивну, ритуальну, трансмісійну, рецептивну. Автор публікації акцентує увагу на рецептивній комунікації та з’ясовує, що вона потребує дуже специфічного типу управління.

The article deals with analysis of leader’s types according to the works of the founders of mass communication theories G. Le Bon, S. Freud, N. Machiavelli, Karl Ballestrem, M. Rukkette and others. Leader’s types are designed together with universal models of mass communication: expressive, ritual, transmissional, receptive. The author shows that the main role has receptive communication and discover that it needs a very specific type of management.
The types of leader in projection on a functional model of mass communication
Keywords: вождь; очільник; предводитель; комунікація; ідея; модель; розвиток; leader; head; communication; idea; model development