Основи послідовного та синхронного перекладу (французька мова) : програма нормативної навчальної дисципліни - Мартинюк, Оксана Миколаївна; Martyniuk, Oksana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Основною метою навчального курсу «Основи послідовного та синхронного перекладу (французька мова)» є оволодіння студентами навичок та умінь усного перекладу з урахуванням лексичних і граматичних особливостей інтерпретації іноземного тексту; практичне застосовування знань з теорії перекладу, визначення стратегій усного перекладу; перекладацькі прийоми; набуття комунікативної, лінгвістичної та соціокультурної компетенції студентом-філологом. Основні завдання дисципліни такі: - закріпити у студентів знання теоретичних основ перекладу як прикладної науки; - розвивати у студентів найважливіші види мовно-розумової діяльності з метою застосування теоретичних знань у практиці послідовного та синхронного перекладу; - формувати й закріплювати стійкі практичні навички усного перекладу й застосування основних видів лексичних, стилістичних і граматичних перетворень у процесі перекладу для досягнення його адекватної якості тощо.
Програма навчальної дисципліни «Основи послідовного та синхронного перекладу (французька мова)» для магістрів VI курсу, спеціальності: 035 – Філологія (Мова і література) французька)); освітньої програми: Французька мова.
Keywords: програма; магістр; послідовний та синхронний переклад; французька мова