Розвиткок витривалості юних легкоатлетів, які спеціалізуються у бігу на довгі дистанції - Квасниця, Олег; Щеглюк, Роман (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
При вивченні динаміки розвитку фізичних якостей у підлітків, які займаються легкою атлетикою, достовірне покращення встановлено за показником бігу на 3000 метрів (13:30 – 12:50 с і 16:35 - 16:05 с, юнаки і дівчата відповідно). Аналізуючи динаміку показників фізичного розвитку, функціонального стану серцево-судинної системи і психофізіологічних характеристик підлітків на заняттях легкою атлетикою, встановлено відсутність значущих змін антропометричних показників, достовірне покращення в індексі фізичної працездатності Руф’є (3,2±0,2 і 2,8±0,15 у.о. відповідно) і показнику «самопочуття» у всіх обстежених підлітків-спортсменів, а також рівня реактивної тривожності і показника «настрій» у дівчат.
Keywords: витривалість; легкоатлети