Зачароване Полісся - Давидюк, Віктор Феодосійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки., 2012)
В книзі подано загальний шкіц Західного Полісся та його населення крізь призму історії, археології, антропології, популяційної генетики, етнології, топоніміки та фольклору. Окремо аналізується версія західнополіської батьківщини «Велесової книги». Подані факти істотно міняють дотеперішні уявлення про минуле краю та його мешканців. Розрахована на фахівців із вказаних галузей науки та широке коло читачів.
Keywords: український фольклор; фольклористика; Полісся; етнологія; публічна лекція; Зачароване Полісся; антропологія; топоніміка; етнографія; етнолінгвістика; генетика; історія; 39:94:902:398](477.82)