Іменникові фрази з детермінативами: функціональний і структурний аспект - Калиновська, Ірина Миколаївна; Kalynovska, Iryna M. (Волин. держ. ун-т ім. Лесі Українки, 2005)
У статті сконцентровано увагу на функціональних і структурних аспектах іменникових фраз із детермінативами в англомовній художній прозі, які реалізують активну валентність високочастотних іменників сучасної англійської мови. Йдеться про залежність функціонування іменникових фраз в англомовних художніх текстах від їх структурних особливостей, зокрема обсягу, аранжування компонентів. The article focuses on functional and structural aspects of noun phrases with determiners in English literary texts, which realize the active valency of high frequency Modern English nouns. The matter concerns the dependence of noun phrase functioning in English literary texts on their structural peculiarities, size and component arrangement proper.
Noun phrases with determiners: functional and structural aspects
Keywords: іменникова фраза; noun phrase; детермінатив; determiner; регресивна іменникова фраза; regression noun phrase; рамкова іменникова фраза; frame noun phrase; обсяг; size; аранжування компонентів; component arrangement