Міф Бердичева у польськомовній мемуаристичній літературі Правобережжя - Єршов, Володимир; Yershov, Volodymyr (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
На основі аналізу польськомовної мемуаристичної літератури Правобережжя доби романтизму в статті розглядаються етапи формування та семантична наповненість одного з потужніших урбаністичних міфів правобережної України – місто Бердичів. On the basis of the analysis of the Polish memorialist literature of Ukraine of the Romantic period the article deals with the stages of formation and semantic filling of one of the most powerful urban myths of Pravoberezhna Ukraine – the town of Berdychiv.
The Myth of Berduchiv in Polish memorialist literature of Pravoberezhya
Keywords: аксіологічне уявлення; axiological imagination; бароко; baroque; стиль; style; легенди; legends; міфи; myth