Таксономія бюджетних відносин - Бояр, Андрій Олексійович (НУ "Острозька академія", 2018)
У статті розглядаються ознаки та особливості розвитку бюджетних відносин як вітчизняної бюджетнофінансової категорії. З урахуванням впливу глобалізаційних процесів виділяється п’ять рівнів бюджетних відносин (субмікрорегіональний, субмезорегіональний, субмакрорегіональний, субмегарегіональний і субметарегіональний), здійснюється їх аналіз і наводиться уточнена дефініція категорії «бюджетні відносини». Робиться спроба відстежити особливості еволюційної трансформації моделей бюджетних відносин на різних етапах розвитку людства.
Keywords: бюджетні відносини; глобалізація; бюджет; рівні; модель