Оптимізація змагальної діяльності хортингістів - Яременко, Володимир Васильович; Колос, Микола Анатолійович; Шандригось, Віктор Іванович; Каленський, Андрій Володимирович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Змагальна діяльність у спортивних єдиноборствах, зокрема в хортингу, унаслідок своєї специфіки висуває підвищені вимоги до підготовки спортсменів. У статті представлено дані щодо застосування розминочних засобів на змаганнях із хортингу. Визначено зміст, обсяг, тривалість і спрямованість розминки хортингістів перед початком змагань та безпосередньо перед виходом на хорт. Характер, тривалість, темп розминки визначаються індивідуальними особливостями спортсмена, рівнем його спортивної форми, а також часом проведення змагань, їх тривалістю. Competitive activity of combat sports, especially in horting, due to its specific character shows increased requirements to athletes’ preparation. The article contains information on using warm-up during the competitions of horting. Content, amount, duration and orientation of horting athletes’ warm-ups before competitions and before going to a hort. Nature, duration and tempo of a warm-up are determined by individual characteristics of athletes, by fitness level, by time of event and by duration of the competition.
Optimisation of Competitive Activity of Horting Athletes
Keywords: змагання; розминка; засоби; хортинг; competition; warm-up; means; horting