Підготовка майбутніх учителів фізичної культури до організаційної діяльності - Пільова, Світлана; Pileva, Svetlana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У процесі професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури потрібно впроваджувати відповідні педагогічні умови, які б сприяли формуванню організаційної діяльності. Підготовка майбутніх учителів передбачає оволодіння студентами системою теоретичних знань, практичних умінь, які забезпечують успішність у виконанні організаційної діяльності, розвитку особистісних, професійних та управлінських якостей. У дослідженні брали участь 232 студенти другого курсу факультету фізичного виховання та реабілітації. Отримані результати в експериментальних і контрольних групах після проведення цілеспрямованої роботи показали, що доцільно впроваджувати методику формування організаційної діяльності майбутніх учителів фізичної культури за когнітивно-конативним, особистісним та управлінським компонентами. Дослідження дає можливість вирішувати питання організації ефективного процесу формування організаційної діяльності майбутніх учителів фізичної культури під час їхньої професійної підготовки. In the process of professional preparation of future physical culture teachers it is necessary to implement proper pedagogical conditions that will help in formation of organizational activity. Preparation of future teachers foresees mastering by students of the system of theoretical knowledge, practical skills that secure success in implementing of organizational activity, development of personal, professional and managerial qualities. 232 students of the second year of studies of the department of physical culture and rehabilitation took part in the research. Received results in experimental and control groups have shown that it is necessary to implement methodology of formation of organizational activity of future physical education teachers in cognitive- conative, personal and managerial components. The research lets us solve questions of organization of effective process of formation of organizational activity of future physical education teachers during their professional preparation.
Preparation of Future Teachers of Physical Culture and Organizational Activity
Keywords: учитель; методика; організаційний; компоненти; teacher; methodology; organizational; components