Формування культури спілкування першокласників засобами ігрової діяльності - Кривша, Наталія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Актуальність кваліфікаційної роботи підкреслюється значимістю процесу формування культури спілкування особистості дитини, оскільки саме культура спілкування є важливим компонентом загальної культури особистості, забезпечує міжособистісну взаємодію з іншими людьми. Мета дослідження розробити та апробувати методику формування культури спілкування першокласників засобами ігрової діяльності. У першому розділі проаналізовано теоретичні основи формування культури спілкування в першокласників засобами ігрової діяльності У другому розділі визначено й актуалізовано реальний стан проблеми; розроблено й апробовано методику формування культури спілкування в першокласників засобами ігрової діяльності; на основі аналізу результатів експериментального дослідження окреслено основні напрями активізації досліджуваного процесу.
Keywords: спілкування; культура спілкування; формування культури спілкування; ігрова діяльність; першокласник