Особливості французького літературного екзистенціалізму - Рибковська, Софія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Екзистенціалізм, який виник на початку ХХ століття на тлі занепаду традиційних гуманістичних цінностей, став філософською відповіддю на глобальну духовну та соціальну кризу західного суспільства. Ця «філософія існування» (від пізньолат. exsistentia – існування) сформувалася як одна з найособистісніших течій, що прагнула бути основною «філософією людини ХХ століття».
Keywords: екзистенціалізм; Жан-Поль Сартр; напрями екзистенціалізму; Симона де Бовуар; екзистенціалістська етика; концепція абсурду