Правові питання компенсації шкоди, заподіяної порушенням екологічних прав громадян - Решетник, Леся Петрівна; Reshetnyk, L. P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У монографії досліджуються питання компенсації шкоди, заподіяної порушенням екологічних прав громадян через з’ясування правової природи цих відносин та їх місця в системі відносин юридичної відповідальності. Досліджуються об’єм і зміст юридичної відповідальності в екологічному праві. Розкриваються сутність, зміст та особливості відшкодування шкоди, заподіяної порушенням природного права людини на екологічну безпеку. The monograph focuses on questions of damages compensation caused by a violation of environmental humans’ rights because of clarification of the legal nature of these relationships and the place in the system of legal liability. The volume and content of environmental law legal liability are investigated. The essence, content and peculiarities of damage caused by a violation of human’s natural rights on environmental safety are discovered.
Legal questions, damages compensation caused by a violation of environmental rights
Keywords: екологічні права громадян; environmental of humans’ rights; юридична відповідальність; juridical responsibility; відшкодування шкоди; legal liability for damages