Польова практика з метеорології та кліматології - Нетробчук, Ірина Марківна; Netrobchuk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У методичних рекомендаціях визначено мету й завдання, схарактеризовано загальні вимоги та етапи проходження польової практики з метеорології та кліматології. Розглядається методика проведення мікрокліматичних спостережень, камеральна обробка отриманих даних та особливість різних типів мікрокліматів об’єктів проходження практики. Уміщено вказівки щодо складання звіту з практики. Рекомендовано студентам 1 курсу спеціальностей 103 «Науки про Землю», 106 «Географія» та 014 «Середня освіта» освітньої програми «Гідрологія», «Географія» та «Географія. Економіка» освітнього ступеня бакалавр денної та заочної форми навчання вищих навчальних закладів.
Keywords: польова практика; метеорологія; кліматологія; мікроклімат; метеорологічні показники; амплітуда; атмосфера; погода; клімат; хмари; конвекція; синоптичний код