Психологія мотивацій та емоцій - Кихтюк, Оксана Василівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Головною метою курсу «Психологія мотивацій та емоцій» є продовження курсу «Загальна психологія», вивчення розділу «Психологія регулятивної сфери» є формування у студентів-психологів базового системного мислення з основ загальної психології та комплексу спеціальних знань щодо регулятивної сфери особистості, вироблення вмінь аналізувати мотивацію поведінки та діяльності, визначати спонукальні фактори, що їх детермінують. Програма курсу передбачає розвиток спеціальних навичок розуміння емоційної та вольової активності людини, її «сили волі» та самоініціації вольового зусилля. Вивчення курсу повинно допомогти студенту опанувати форми практичної роботи щодо розвитку мотивації досягнення, відчуття особистісної причинності, збільшення мотиву прагнення до успіху та вироблення вміння керувати власними емоціями та поведінкою. Навчально-методичні рекомендації розроблені відповідно до навчальної програми, розраховані на студентів факультету психології та соціології спеціальності «Психологія» та «Практична психологія» навчально-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» і повністю відповідають нормативам Міністерства освіти України щодо підготовки фахівців-психологів.
Keywords: загальна психологія; психологія; мотивація; емоції; регулятивна сфера особистості; 159.9