Реформа децентралізації влади як важливий чинник вступу України до ЄС - Зарічний, Ігор (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Адміністративна реформа стоїть поруч з іншими нагальними змінами в Україні. Формування міцних громад має призвести до змін в підходах управління. Мова йде про перехід від централізованої моделі функціонування держави до розгалуженої. Також важливу роль відіграє наявність автономії у органах місцевого самоврядування: політична, фінансова, адміністративна, соціальна. Громади самостійно вирішують питання щодо розподілу коштів місцевого бюджету, направлення місцевих податків. Органи місцевого самоврядування отримують більше можливостей, які можна реалізувати.
Keywords: адміністративна реформа; орган місцевого самоврядування; громада; децентралізація; 321.011.5:318.29