Структурно-функціональна модель формування здоров’язберігальних знань та навичок молодших школярів дитячого притулку - Цюпак, Юрій; Tsyupak, Yuriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено обґрунтування та розроблено модель формування здоров’язберігальних знань і навичок молодших школярів дитячого притулку яка характеризується цілісністю й динамічністю. Аналіз та узагальнення результатів дослідження дали змогу визначити основні педагогічні умови формування здоров’язберігальних знань і навичок молодших школярів дитячого притулку. Показано, що запропоновані умови практичної реалізації, використання необхідних методик, засобів та прийомів навчальної діяльності дають змогу інтегруватися розробленій моделі в сучасні умови початкової освіти. In the article there are substantiated and developed the model of the forming healthsaving knowledge and habits of of junior pupils of the orphanage characterized by integrity and dynamism. Analysis and synthesis the research results helped to define the basic pedagogical conditions of forming healthsaving knowledge and habits of of junior pupils of the orphanage. It is shown that the proposed terms of the practical realization, the use of necessary methods and means of learning activities enable to integrate the model in modern conditions of primary education.
Structural and Functional Model of Healthsaving Knowledge and Skills of Primary School Children Orphanage
Keywords: дитячий притулок; молодші школярі; модель; здоров’язберігальні знання та навички; педагогічні умови; orphanage; junior pupils; the model healthsaving knowledge and habits; pedagogical conditions