Музейний менеджмент та маркетинг - Пословська, Аліна Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Дисципліна «Музейний менеджмент та маркетинг» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін підготовки бакалавра за спеціальністю 027 «Музеєзнавство. Пам’яткознавство», освітньою програмою «Музеєзнавство. Пам’яткознавство. Культурний туризм» і спрямована на вивчення студентами: основних методів і форм музейного менеджменту та маркетингу, особливостей їх використання у діяльності музеїв, принципів ефективного управління музейними установами та персоналом, технологій формування успішних маркетингових стратегій і досліджень.
Keywords: закономірності і принципи музейного менеджменту; стратегічний менеджмент; формулювання місії музею; РЕSТ і SWOT аналіз діяльності та становища музею; управління музеєм; музейний менеджер; управління персоналом; музейний маркетинг; стратегічний маркетинг; побудова та реалізація маркетингового планування; фандрейзинг; управління проєктами; комерційна діяльність музеїв; маркетингові комунікації в ЗМІ та соціальних мережах