Генрі Лонґфелло і Гелена Моджеєвська: до питання про польсько-американські культурні та літературні зв'язки ХІХ ст. - Бондар Оксана (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано багатогранні зв'язки американського класика Генрі Лонґфелло з польською літературою. Вивчення епістолярію польської актриси зі світовим іменем Гелени Моджеєвської розширює уявлення про польсько-американські культурні та літературні відносини XIX ст. The article deals with many-sided contacts of American classic Henry Longfellow with Polish literature. Research of Polish actress with the world name Helena Modrzejewska's epistolary widens the notion of Polish-American cultural relationships of the XIX century.
Keywords: польська література; зв'язки; рецепція; переклад; поезія; лист; polish literature; contacts; translation; reception; poetry; letter