Проблеми реставрації та пристосування пам'яток архітектури України для сучасних функцій - Лесик, Олександр Володимирович; Lesyk, Oleksandr V. (Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, 2015)
В статті досліджено основні види сучасного використання пам’яток архітектури. Установленні якісні показники реставраційних робіт по пристосуванню пам’яток архітектури для сучасних потреб.The article investigates the main types of modern use of architectural monuments. Establishing qualitative indicators of restoration works on the adaptation of architectural monuments for modern needs.
Problems of restoration and adaptation of architectural monuments of Ukraine for modern functions
Keywords: реставрація; restoration; пристосування; adaptation; пам’ятка архітектури; architectural monument; реабілітація; rehabilitation; консервація; conservation