Місце та значення політичного лідера в управлінських процесах - Стрішенець, Олена Миколаївна; Токарчук, М.А. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Трансформації у сфері соціальної економіки та політики, як на глобальному рівні, так і в Україні, зокрема, ставлять підвищені вимоги до вищих керівних кадрів, їх рівня підготовки, особистих якостей. Існує тісний взаємозв’язок між змінами державно-суспільних відносин та вимогами до керівників у системі державного управління. А ефективність державного управління, міра його впливу на суспільні процеси, не в останню чергу залежить від психологічної готовності управлінської еліти виконувати управлінські функції.
Keywords: управліннські процеси; політичний лідер