Комунікативні фактори контекстуалізації предмета думки мовця - Ковальчук, Людмила Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття присвячена аналізу контекстуалізації предмета думки мовця в дискурсі. В дослідженні розглядаються експліцитні та імпліцитні фактори вияву перспективи і аналізуються лінгвістичні засоби їх вираження. Контекстуалізація предмета думки мовця розглядається як необхідний процес актуалізації його адекватного розуміння та інтерпретації.
Keywords: контекстуалізація; предмет думки мовця; експліцитна перспектива; імпліцитна перспектива; дискурс