Розробка оздоровчо-рекреаційної програми для старшокласників. - Ковальова, Н. В.; Kovalova, N. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Практика функціонування системи фізичного виховання в загальноосвітніх школах України виявила наявність суттєвого протиріччя між суспільним запитом щодо вдосконалення системи фізичного виховання учнів методами сучасних оздоровчо-рекреаційних систем та відсутністю науково обґрунтованих педагогічних механізмів їх поєднання з уроками фізичної культури. Найперспективнішим напрямом оптимізації фізичного виховання є впровадження розробленої програми, що містить три оновлені організаційні форми виховної роботи. Це дасть змогу підвищити значущість фізичної культури у формуванні здорового способу життя молоді, найбільш повно задовольнити її потреби та мотиви, створить можливості для пошуку нетрадиційних форм організації фізичного виховання, фізкультурно-оздоровчої роботи в умовах рекреаційної діяльності. The practice of the system of physical education in secondary schools of Ukraine have revealed the presence of significant contradictions between the public inquiry regarding the improvement of physical education students in modern methods of health improvement and recreation systems and the lack of research-based teaching mechanisms in combination with physical education lessons. Promising area of optimization of physical education is the introduction of the developed program, which contains three updated forms of organization of educational work. This will increase the importance of physical education in developing healthy lifestyles of young people that best meet their needs and motives, will make it possible to find nontraditional forms of organization of physical education, sport and recreation activities in a recreational activity.
Develop a Health and Recreation Programs for Seniors.
Keywords: програма; рекреаційна діяльність; старшокласники; program; recreational activities; high school students