Греко-католицьке духовенство у боротьбі за тверезість в Східній Галичині (д/п ХІХ – поч. ХХ ст.) - Рудянин, Іван Петрович; Rudyanin, Ivan (СНУ ім. Лесі Українки, 2008)
У статті висвітлюється процес становлення та розвитку Товариств Тверезості на території Східної Галичини у період перебування її в складі Австрійської держави. Основну увагу приділено участі греко-католицького духовенства у заснуванні та роботі цих товариств, та впливу їхніх ідейних засад на суспільне життя в регіоні. In the article, becoming and development of Societies of Sobriety lights up on territory of East Galician in a period the stay of it in composition of the Austrian state. Basic attention is spared participating of greek-katholic clergy in foundation and work of these societies, and to influence of their ideological principles in public life on this region.
The greek-katholic clergy in a fight for sobriety in East Galychina (s/p XIX – beginning XX century)
Keywords: Товариство Тверезості; Греко-католицька церква; корчма; Societies of Sobriety; Greek-Catholic church; clergy, korchma